4/10
  • Pages

Zin in zoet bakken

Niets leuker dan de keuken induiken voor zoete baksels. Kleine cupcakes, grootse tulbanden; niets is te gek. Haal dus de bakblikken en uitsteekvormpjes weer uit de kast, want we gaan bakken.

Zin in zoet bakken!

Kleine cupcakes, grootse tulbanden; niets is te gek. Haal dus de bakblikken en uitsteekvormpjes weer uit de kast, want we gaan bakken.

Zelfgebakken kerstkoekjes in de vorm van een sterretje, met witte glazuur.

Bakken met de kinderen

Vind jij het ook zo gezellig om koekjes te bakken met de kinderen? Dat wordt nog moeilijk kiezen uit al die lekkere bakrecepten. Maak bijvoorbeeld eens kerstkoekjes om in de boom te hangen. Of om uit de delen voordat de kerstvakantie begint.

Sterrenkoekjes bakken

Trakteer ’ns op tulband

Die zorgzame buurvrouw, je lieve opa of de vriendin die altijd voor je klaarstaat … Voor wie bak jij zo’n mooie tulband? Dit typische kerstgebak is prachtig in al z’n eenvoud, met rozijnen en wat poedersuiker. Daarmee tover je gegarandeerd een lach op iemands gezicht.

Feestelijke tulband maken

Trakteer ’ns op tulband

Die zorgzame buurvrouw, je lieve opa of de vriendin die altijd voor je klaarstaat … Voor wie bak jij zo’n mooie tulband? Dit typische kerstgebak is prachtig in al z’n eenvoud, met rozijnen en wat poedersuiker. Daarmee tover je gegarandeerd een lach op iemands gezicht.

Feestelijke tulband maken
Grote tulband, rijkelijk bestrooid met poedersuiker en versierd met 8 rood-wit gestreepte kaarsjes.

Zandkoekjes bakken

Zandkoekjes, wie kent ze niet. Niet alleen ouderwets lekker, maar ook gemakkelijk te maken. Helemaal leuk is het om deze koekjes een extraatje mee te geven, bijvoorbeeld met hazelnoten – voor een knapperige bite – en specerijen als kardemom en kaneel.

Zo bak je koekjes van eigen deeg
Een plank met versgebakken vierkante zandkoekjes met kaneel en kardemom, bestrooid met gehakte hazelnoten en besprenkeld met wit glazuur met kaneel.
Gingerbread house in kerstsfeer gemaakt van kruidkoek en versierd met glazuur, poedersuiker en snoepjes.

Zelfgemaakt koekhuisje

Bijna te mooi om op te eten, zo’n prachtig koekhuisje. Je bakt ’m helemaal zelf, van kruidkoek. En als-ie uit de oven komt, volgt het leukste deel: het versieren met snoepjes en glazuur. Een plaatje, alsof je zo het sprookje van Hans en Grietje binnenloopt.

Knibbel knabbel knuisje …

Oud-Hollandse kniepertjes

Kniepertjes worden volgens Noord-Nederlandse traditie vooral gegeten rond oud en nieuw. Dat is weer eens wat anders dan oliebollen. Je bakt deze knapperige wafeltjes in een oublie-ijzer en serveert ze óf lekker naturel, óf opgerold met slagroom.

Bakken voor oud en nieuw!
Bord met stapel dunne, goudbruin gebakken kniepertjes (dunne wafels), waarvan er enkele zijn opgerold.
Logo Pinterest
Logo Instagram
Logo YouTube
Logo Facebook

Zakelijke algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Bonusvoorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid Over AH Kwetsbaarheid melden

Zakelijke algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Bonusvoorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid Over AH Kwetsbaarheid melden