Kinderen zijn dol op barbecueën. Zeker als ze op veel fronten mogen helpen én ze ook nog getrakteerd worden op wel heel toffe BBQ-kidsrecepten en het lekkerste ijs. En ouders: geen stress. Barbecueën met kinderen kan veilig én zorgeloos!

Schortjes om? voorbereiden maar!

Vele handen maken licht werk, dus betrek de kids bij alle BBQ-voorbereidingen. Dat is niet alleen handig en gezellig: als ze helpen, smaakt alles lekkerder en zijn hun bordjes straks vast eerder leeg.

Husselen met die handjes

Vlees, vis, groenten of vega producten in een schaal omscheppen met marinade. Dat kunnen de kinderen prima. Met bestek of ... gewoon lekker met de (schone) handjes!

Spiesjes maken

Laat de kinderen BBQ-spiesjes rijgen en klaarleggen op een schaal. Watermeloenspiesjes bijvoorbeeld. Niet alleen kleurrijk, maar ook heerlijk om tijdens het rijgen van te snoepen.

Fruittaart ‘bakken'

Fruit hoort bij een BBQ en kinderen zijn er dol op. Zet ze aan het werk met een fruitsalade of met een heuse watermeloentaart met ananas, kiwi en zomerfruit. Meteen het perfecte BBQ-toetje.

Poffen = boffen

Klein of groot, wie houdt er nou niet van gepofte aardappelen van de BBQ? Laat de kinderen de piepers inpakken in aluminiumfolie. En dan: poffen, goed blazen en weer uitpakken!

Patatzak vouwen

Friet doet het altijd goed bij de BBQ. Laat de kids hun eigen patatzak vouwen. En ook leuk: laat ze zo'n zak maken om rauwkost als paprika of wortel in te doen.

Lekker veel kidsrecepten

Van fruitspiesjes tot maiskolven en van kip tot hotdogs. Zoek niet verder als je BBQ-recepten wilt speciaal voor de kinderen. Hier moet je zijn!

echte kidstafel

Terwijl de BBQ wordt aangestoken, kunnen de kinderen de tafel dekken. De basis: een wit papieren tafelkleed (waarop ze tussen het eten door lekker kunnen tekenen) of zelfgemaakte placemats. Met zelfgemaakte vlaggetjes aan de schutting of balkonrand maken ze het feest compleet!

Opgelet: zo BBQ je veilig

Veiligheid staat voorop! Zeker die van de kids. Met deze tips zorg je ervoor dat de BBQ voor iedereen een feest blijft.

#1 Grens van stoepkrijt

Laat de kinderen van tevoren met stoepkrijt een cirkel tekenen rondom de BBQ. Bepaal samen waar de cirkel moet komen. Ze mogen deze grens niet voorbij.

#2 emmertjes water

Gewoon, voor de zekerheid: laat ze emmertjes water vullen en klaarzetten. Zijn aan het eind van de BBQ alle bordjes zonder ongelukken leeg? Dan kunnen de emmertjes gebruikt worden voor een watergevecht!

#3 Grillen zonder vonken

Hout en houtskool kunnen nog wel eens voor vonken zorgen, niet ideaal met kids. Veilig barbecueën? Gebruik dan briketten. Het duurt misschien wat langer voordat de BBQ warm is, maar briketten zijn stabiel in warmte, houden de warmte langer vast en geven geen vonken.

#4 veilige plek

Een BBQ kan nog urenlang warm blijven. Zet ‘m daarom na het BBQ-feest met een afgesloten deksel op een veilige plek. Zo kan hij rustig afkoelen en voorkom je eventuele ongelukken.

#5 UIT DE loop

Tijdens het barbecueën willen de kids lekker spelen of meehelpen om eten vanuit de keuken naar buiten te brengen. Of misschien houden de kleine feestgangers een watergevecht en hebben ze de buitenkraan nodig. Zorg dat de BBQ op een handige plek staat, dus niet in de loop van de keuken of buitenkraan.

lekker VOOR DE KIDS

Toppers voor de kleintjes. Zeker weten dat ze alles lekker vinden!

Worstspiesen en cherrytomaat

Alle saucijsjes op een stokje, maar dan wel met tomaat, sjalot en tijm ertussen. Mmm!

Miniburgers met avocado

Met Zweedse gehaktballetjes. Daar zijn ze gek op!

Pastasalade op een stokje

Nooit eerder vertoond, maar zo leuk en zo lekker. Dit moet je proberen!

Open s'mores

Leer die biscuitjes, marshmallows en chocolade maar eens mores. Maak er s'mores van!

Speel de BBQ-Bingo

Wil je niet dat je kids tijdens de BBQ alleen maar stokbrood kruidenboter of stokbrood satésaus eten? Deze BBQ-bingo is de oplossing! Als ze alles op de plaatjes hebben gegeten, kunnen ze de plaatjes inkleuren. En bij een volle kaart krijgen ze natuurlijk ook een toetje!